De warme moderne countrystem van Kristy (ook bekend onder Kirsten Alting) is een veelvuldig gehoorde stem op gospel radio- en televisiestations in Amerika en Nederland.

De zilveren duif genomineerde Kristy was voor haar solocarriëre een (backing en koor) vocaliste voor diverse artiesten en deed projecten met namen als: Nita Withaker, Paul Baloche, Remko Harms, Mary Mary, Jay-P, Frank van Essen (Iona), de Continentals, Forever Worship, Sela, Lukas Kramer, Luca Genta, Andre Bijleveld en vele anderen..

 

Sinds de start van haar solocarriëre in de zomer van 2014, heeft Kristy enorm succes gehad met haar eerste solo album "Praise His Name", zowel nationaal als internationaal. Inclusief hitsingles op southern gospel,  country en contempary muziek radiostations. Aan dit album heeft Gordon Mote meegewerkt (de pianist van de Gaither Vocal band) 

Kristy treedt op op diverse bijeenkomsten van festivals tot kerken en vrouwenbijeenkomsten wereldwijd, waarbij je kennis maakt met hart van de persoon achter deze unieke stem.

 

Afgelopen jaren heeft Kristy een moeilijke tijd meegemaakt met ziekte wat meerdere malen levensbedreigend is geweest. Artsen hebben uiteindelijk ontdekt dat ze een bindweefselziekte, het Ehlers Danlos Syndroom heeft. 

Ze weet wat het is om ondraaglijke pijnen te hebben; het ziekzijn en de onzekerheden van het leven in alle opzichten.

Ze wil mensen troosten en bemoedigen met haar muziek en hoop en liefde geven. Want God weeft goud door elk verhaal! Ze heeft hier een gelijknamig boek over geschreven die op 8 sept. 2018 is uitgebracht via uitgeverij Scholten. Het boek is natuurlijk ook in onze online store te verkrijgen. We zijn nog bezig om dit boek te vertalen naar het engels.

 

Kristy en haar man Rob wonen in Ter Apel (een kleine plaats in het noord oosten van Nederland) samen met hun 4 kinderen: Dayna, Manoah, Kenny en Jerusha