Kristy is ambassadeur voor Mercy Ships. Mercy Ships is een internationaal opererende liefdadigheidsinstelling. Met hun grootste ziekenhuisboot ter wereld brengt Mercy Ships gratis humanitaire hulp zoals gratis medische zorg, gemeenschapsontwikkelingsprojecten,  gezondheidszorg opleiding, geestelijke gezondheidsprojecten, landbouwprojecten en palliatieve zorg voor terminale patiënten.

Mercy Ships heeft gewerkt in meer dan 57 ontwikkelingslanden en 18 ontwikkelde landen over de hele wereld, met een huidige focus op de landen van Afrika 

 

De organisatie heeft zijn International Support Center (ISC) in Garden Valley, Texas . Mercy Ships heeft ook 16 nationale branchebureaus in landen waaronder Spanje , Groot-Brittannië , Canada , Duitsland , Zwitserland , Nederland , Zuid-Afrika , Australië ,Frankrijk , Korea , Denemarken , België , Nieuw-Zeeland , Zweden en Noorwegen .

 

Omdat Kristy meerdere periodes van ernstig ziek zijn heeft gekend, met veel zware operaties en zelfs een ileostoma heeft, weet ze wat het betekend om goede medische zorg te krijgen.

Toen ze zich realiseerde dat als zij in afrika was geboren, ze inmiddels al niet meer geleefd zou hebben omdat er geen goede medische zorg is, was ze vastberaden om zich in te zetten voor Mercy Ships en waar ze maar kan te vertellen over het goede werk wat Mercy Ships doet.

Hier is een video van mijn lied Unlikelies die we met Mercy Ships gemaakt hebben